Wijzer worden over uw pensioen?

Kom naar onze online thema-bijeenkomsten

Het is misschien wel de leukste manier om in een half uurtje een stuk wijzer te worden over uw pensioen: onze online themabijeenkomsten.

Vanuit uw luie stoel kijkt u mee naar de presentatie van een van onze medewerkers. Hij neemt u mee door een actueel pensioenthema. De ene keer staat het partnerpensioen centraal, een andere keer de gevolgen van scheiden voor uw pensioen. Of hij vertelt hoe u het pensioen nu eigenlijk aanvraagt. En natuurlijk kunt u live al uw vragen stellen. Doet u volgende keer ook mee? Kijk op onze website voor meer informatie.

Themabijeenkomst 11 januari 2022

Zo vraagt u uw pensioen aan

In 2022 gaan weer veel van onze deelnemers met pensioen. U ook? Doe dan mee aan onze online themabijeenkomst op 11 januari 2022. Wij vertellen u dan graag hoe het aanvragen van uw pensioen werkt. Wat moet u doen? Welke keuzes kunt u maken? Waar moet u rekening mee houden? Onze presentator voorziet u graag van alle informatie en geeft tips waar u echt wat aan heeft. Doet u ook mee?


Meer info vindt u op railov.nl/agenda. Daar leest u ook hoe u kunt meedoen aan de themabijeenkomst.

Tip van Fatiha


Tip: AOW in 2022?

Bereikt u in 2022 de AOW-leeftijd en gaat u met pensioen? Schrijf u in voor de online themabijeenkomst op 11 januari.

De pensioenen in Nederland worden aangepast. Dat is een gevolg van het pensioenakkoord tussen het kabinet, werkgevers en werknemers. Dit wordt uitgewerkt in nieuwe wetgeving. Naar verwachting krijgt u daardoor uiterlijk ingaande 1 januari 2027 een nieuwe pensioenregeling – en mogelijk al eerder.

Wilt u op de hoogte blijven? Wilt u weten wat er straks voor u gaat veranderen? Kijk dan op railov.nl/pensioenakkoord. Wij houden voor u het nieuws bij. Zo komt u straks niet voor verrassingen te staan.


Nu al nieuw: de RVU-regeling

Via de RVU-regeling kunnen sommige werknemers eerder stoppen met werken. Een aantal werkgevers biedt de regeling al aan. Belangrijk om te weten: het is een regeling van uw werkgever, niet van uw pensioenfonds. Voor inhoudelijke informatie (wie heeft er recht op, om welke bedragen gaat het, enzovoort) kunt u dan ook bij uw werkgever terecht. Bij ons kunt u terecht voor informatie over de RVU-regeling in samenhang met uw pensioen.


Wij organiseren hier ook in 2022 weer online themabijeenkomsten over. Kijk op railov.nl/agenda voor de beschikbare data.