Uw pensioenoverzicht
en nu actie!

Uw pensioen-
overzicht
en nu actie!

Je pensioen? Dat zit toch automatisch goed? En anders kun je er toch niets aan veranderen. Dat is tenminste wat veel mensen zeggen. Maar het klopt… niet. Soms is het nodig om je pensioen bij te sturen. En daar zijn wel degelijk mogelijkheden voor. Hier een paar tips voor wat u nu kunt doen voor uw pensioen.

Heeft u straks genoeg?

U zit bij Rail & OV in een prima pensioenregeling. Toch kan het zijn dat u naar uw zin op een te laag pensioen uit gaat komen. Dat kan komen doordat u niet lang genoeg pensioen opbouwt, bijvoorbeeld als u later bent begonnen met werken of er een aantal jaar tussenuit bent geweest. Of u dan iets kunt doen? Vaak wel. U kunt bij Rail & OV extra pensioen opbouwen, uiteraard binnen de fiscale mogelijkheden. Op de website vindt u meer informatie en een filmpje.

Wilt u weten of u straks genoeg pensioen heeft? Kijk ook eens op de Pensioenchecker en download de app. Daarmee kunt u makkelijk uitrekenen wat extra pensioensparen u oplevert.

‘Oud pensioen’ meenemen

Heeft u bij een vorige werkgever elders pensioen opgebouwd? Dat ziet u niet terug in uw pensioenoverzicht van Rail & OV. U kunt een overzicht van al uw pensioen wel vinden op de website mijnpensioenoverzicht.nl. U kunt eerder opgebouwde pensioenen in veel gevallen laten overdragen naar Rail & OV. Dat kost geen geld. U moet dat dan bij ons aanvragen (formulieren vindt u op de website). Waarom u dat zou doen? Veel mensen vinden het gewoon handiger om al hun pensioen op één plek te hebben staan. Soms kan het ook financieel voordelig zijn, bijvoorbeeld als er een grotere kans op indexeren is. Kijk voor meer informatie op onze site.