Jos Vielvoye (62), teamleider procescontrol bij
DB Cargo, stapte in onze pensioenbus

Jos Vielvoye

‘Ik bereid me voor op mijn pensioen’

‘Ik bereid
me voor op mijn pensioen’

Nieuwe keuzemogelijkheid

Jos Vielvoye

‘Ik bereid
me voor op
mijn pensioen’

‘Ik wil op 1 maart 2024 met pensioen. Daar bereid ik me natuurlijk op voor. Daarom heb ik ook meteen een afspraak gemaakt toen ik hoorde dat de pensioenbus van Rail & OV bij ons langskwam. Ik wil weten waar ik aan toe ben, en er gaat dan niets boven een persoonlijk gesprek.

Natuurlijk was ik zelf al met de pensioenplanner op de website van Rail & OV aan de slag gegaan. Daarmee heb ik in kaart gebracht hoe mijn pensioen eruit gaat zien en welke keuzes ik wil maken. Die pensioenplanner werkt makkelijk genoeg, dus dat gaat prima. Maar toch, ik wilde voor de zekerheid alles een keer doorlopen met de mensen van het pensioenfonds.


Welke keuzes ik ga maken? Nou, ik ben straks 63 als ik met pensioen ga, en dan krijg ik dus nog geen AOW. Ik haal een stuk pensioen naar voren om die periode te overbruggen. Verder kies ik voor eerst iets meer en later iets minder pensioen. En wat ik ook doe: ik ga het partnerpensioen voor mijn vrouw tot het maximum ophogen. Dat scheelt me een paar tientjes pensioen per maand, maar ik vind het een prettig idee. Dat ik het voor haar goed geregeld heb, mocht ik wegvallen.

'Ik ga het partnerpensioen

voor mijn vrouw tot

het maximum ophogen'

'Ik ga het partnerpensioen

voor mijn
vrouw tot het maximum ophogen'

Of ik uitkijk naar mijn pensioen? Ja, wat dacht je dan? Ik ga nog iedere dag fluitend naar mijn werk. Maar ik werk nu 45 jaar in dit bedrijf en heb alles gezien en meegemaakt. Bovendien, ik heb dicht om me heen genoeg mensen gezien die maar kort van hun pensioen konden genieten. Daarom heb ik me al vroeg voorgenomen: als ik kan stoppen, dan stop ik. Nu wordt het tijd voor een andere fase. En daar heb ik enorm veel zin in.’