Uw pensioen – dat is uw financiële toekomst. Het is fijn om te weten of dat goed is geregeld. Hoe staat uw pensioen ervoor? En wanneer moet u in actie komen voor uw pensioen? Deze maand ontvangen velen van u het jaarlijks pensioenoverzicht. Waar moet u op letten? En wanneer moet u in actie komen voor uw pensioen?


Dat vertellen wij u graag in dit artikel. En we vroegen uw collega’s hoe zij omgaan met hun pensioen. We beginnen met Joëlle Steenstra van Prorail Incidentenbestrijding. Hoe kijkt zij aan tegen haar pensioen?

‘Ik ben 28. Pensioen is voor mij dus nog best een ver-van-mijn-bed-show. Als ik eerlijk ben: ik heb me er eigenlijk te weinig in verdiept. Ik weet niet goed wat ik opzijzet en wat ik opbouw. Wat zeg je? Ik werk een dag in de week voor mijn pensioen? Dat is best veel. Maar ik ben er wel blij mee hoor. Juist omdat je verplicht pensioen opbouwt en niet bij dat geld kunt, merk je er eigenlijk niks van.


En ik heb er alle vertrouwen in dat ik er later profijt van heb. Ik hoor niet tot de mensen die denken: als ik oud ben is er niks meer voor mij. In Nederland, en zeker ook in onze sector, zijn die dingen goed geregeld. Maar goed, ik ga toch eens naar mijn pensioenoverzicht kijken. Waar ik ook meer over zou willen weten: hoe belegt het pensioenfonds en hoe zit het met de risico’s? Het gaat wel om mijn geld.

Het gaat wel om míjn geld

Verder ben ik nog niet met pensioen bezig. Bijna iedereen in ons team vindt dit werk zo leuk, dat ze niet van ophouden weten. En op mijn leeftijd… Ik zie mezelf nog heel lang werken hier. En volgens mij is dat ook niet slecht voor mijn pensioen.’