FLEXFACTOREN

Binnenkort met pensioen?

Bent u van plan in 2025 met pensioen te gaan? Dan heeft u misschien al een berekening van uw pensioen gemaakt met de pensioen-planner. Vanaf 1 januari 2025 veranderen de flexfactoren. Dat kan leiden tot andere uitkomsten in uw berekening. 

Bent u van plan in 2025 met pensioen te gaan? Dan heeft u misschien al een berekening van uw pensioen gemaakt met de pensioenplanner. Vanaf
1 januari 2025 veranderen de flexfactoren. Dat kan leiden tot andere uitkomsten in uw berekening. 

Flexfactoren – wat zijn dat en waarom moet u dat weten?

In onze pensioenregeling kunt u allerlei keuzes maken rondom uw pensionering. Zo bepaalt u zelf het moment dat uw pensioen ingaat. U kunt ook kiezen voor de eerste jaren iets meer pensioen, in ruil voor later wat minder. Of u kunt partnerpensioen inruilen voor extra ouderdomspensioen, of juist andersom.


Al die keuzes kunt u snel en gemakkelijk doorrekenen op de pensioenplanner. Maar er is één ding dat u moet weten. Wat uw keuzes betekenen voor de hoogte van uw pensioen, dat berekenen wij met officiële omrekenfactoren. Die noemen we ook wel flexfactoren. Die flexfactoren worden elk jaar opnieuw vastgesteld (ze hangen samen met de rentestand en de levensverwachting). Ze kunnen dus van jaar op jaar verschillen. En dat kan leiden tot andere pensioenuitkomsten. 


Geen zorgen

Dit klinkt allemaal misschien best ingewikkeld, maar u hoeft zich er eigenlijk geen zorgen om te maken. Mochten er belangrijke verschillen zijn, dan stellen wij iedereen die daarmee te maken kan krijgen op de hoogte. U ontvangt daarover dan een digitale nieuwsbrief. Ook melden we het op onze website en in de pensioenplanner.

Als u dit magazine ontvangt zijn de flex­factoren aangepast. Klik hier om te lezen wat dit voor u betekent.

​​​​​​​Wij helpen u graag

Heeft u verder nog vragen of heeft u hulp nodig met uw pensioenaanvraag? Dan staan wij altijd voor u klaar. U kunt ons bellen voor een direct antwoord op uw vragen. En u bent natuurlijk ook welkom in ons pensioencafé. Onze pensioen­specialisten helpen u graag bij uw pensioenkeuzes en bij de aanvraag van uw pensioen.

Kijk op onze website voor de datums in 2024.