Bij Rail & OV vinden wij het belangrijk dat u al uw pensioenkeuzes weloverwogen kunt maken. We zorgen er daarom voor dat u altijd voor hulp bij ons terecht kunt. Hier een greep uit de mogelijkheden. Een volledig overzicht vindt u op onze website.

Nieuw! De Keuzehulp. De eerste stap naar een pensioen dat bij u past 

Wilt u nog niet diep in de cijfers duiken, maar u oriënteren op wat u nu eigenlijk wilt rondom uw pensioen? Heel verstandig, want regeren is vooruitzien – zeker als het om uw pensioen gaat. Ga dan eens naar de nieuwe Keuzehulp op onze website. Wij beloven u: u zult verrast zijn door wat er allemaal mogelijk is. Zo krijgt u alvast een idee welk pensioen straks het beste bij u past!

Bellen, mailen, chatten…

U kunt ons bellen met al uw pensioenvragen op 030 232 9325 (werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur). U krijgt direct een van onze pensioenspecialisten aan de lijn. Mailen kan ook: pensioen@railov.nl. Of stel via onze website een vraag aan onze chatbot Annemieke. Komt zij er niet uit, dan krijgt u tijdens kantooruren een echte collega in de chat.

Pensioencafé

Gaat u binnenkort met pensioen? En wilt u hulp bij het maken van de keuzes rondom uw pensioen en bij de pensioenaanvraag? Kom dan naar ons Pensioencafé. Wij nemen graag uw aanvraag met u door en beantwoorden uw vragen erover.

Pensioencafé Keuzehulp

Op donderdag 18 januari en dinsdag 4 juni organiseren wij speciale Pensioencafé’s voor deelnemers die zich aan het oriënteren zijn op hun pensioen. U bent van harte welkom! Kijk hier voor meer informatie.

Online bijeenkomsten 

Wij organiseren regelmatig online bijeenkomsten over verschillende onderwerpen. Een van onze specialisten vertelt u er alles over. En u kunt via de chat al uw vragen stellen.

Rail & OV On Tour 

Ook in 2024 trekken wij weer door het land met onze Pensioenbus. Wij ontvangen u graag in de bus voor een goed gesprek over uw persoonlijke pensioensituatie. U vindt de dienstregeling voor de eerste helft van 2024 al op onze website. Kijk snel of we ook bij u in de buurt komen.

Spreekuur 

Heeft u een vraag over uw persoonlijke pensioensituatie die wat meer aandacht vraagt? Maak dan een afspraak voor ons spreekuur. We bereiden het gesprek dan voor en reserveren voldoende tijd voor u. Het spreekuur kan telefonisch, via beeldbellen of live bij ons op kantoor – wat u wilt!


Hulp van buitenaf

Ook van buiten Rail & OV kunt u hulp krijgen bij het maken van uw pensioenkeuzes.
Twee bruikbare online tools zijn:

Geldplan Pensioen

Risico-bereidheids
onderzoek

Heeft u genoeg geld als u later stopt met werken?


Het Geldplan Pensioen van Nibud helpt u dat in kaart te brengen. En wat kunt u doen om uw pensioen te verbeteren?

Ga naar Geldplan Pensioen

De Pensioenchecker

De Pensioen-checker

Heeft u niet alleen bij Rail & OV pensioen staan? Uw totale pensioen checken is nu makkelijker dan ooit.
Met De Pensioenchecker weet u binnen twee minuten waar u aan toe bent. De Pensioenchecker is een gratis app die u kunt downloaden op uw smartphone. Inloggen gaat met uw DigiD.

Ga naar De Pensioenchecker