Het verantwoordingsorgaan zoekt nieuwe leden

Het verantwoordings-orgaan zoekt nieuwe leden

Stap in en stel je verkiesbaar

Het verantwoordingsorgaan (VO) van Rail & OV zoekt nieuwe leden. Eind 2024 houden we daarvoor verkiezingen. Vanaf 1 januari 2024 kun je je kandidaat stellen. Wil jij je sterk maken voor de pensioenen van je collega’s? En tegelijkertijd jezelf ontwikkelen in een functie op niveau? Dan is dit misschien wat voor jou!

Quote quote quote

Als lid van het VO krijg je een nevenfunctie die er echt toe doet. Je waakt over de pensioenen van meer dan 100 duizend collega’s en oud-collega’s bij het spoor en het OV.


Je kijkt over de schouders van het bestuur mee naar alles wat er speelt rondom de pensioenen. En dat is nogal wat! Denk aan het (maatschappelijk verantwoord!) beleggen van het vermogen van Rail & OV. Of aan de communicatie met de deelnemers. En natuurlijk aan de overgang naar de nieuwe pensioenregeling, die nu toch echt heel dichtbij komt.

Vind je het leuk en uitdagend om daarover mee te denken en mee te praten? Dan is dit je kans. Hoeveel tijd het je kost? Gemiddeld twee dagen per maand.

Stel jij je kandidaat?

Heb je belangstelling? Wil je precies weten wat je kunt verwachten? Kijk dan hier voor meer informatie.

Jongeren extra welkom

Bij Rail & OV vinden wij het belangrijk dat alle deelnemers en gepensioneerden zich in het VO vertegenwoordigd voelen. Diversiteit staat dus hoog in ons vaandel. Gezien de huidige samenstelling van het VO nodigen wij met name jonge medewerkers uit die aan het begin van hun carrière staan.