Overlijden

Als een deelnemer van Rail & OV overlijdt, krijgen wij daar bericht over van de gemeente.* Wij nemen zo snel mogelijk contact op met de nabestaanden als er recht is op partner- of wezenpensioen.


Meer informatie over wat er bij Rail & OV is geregeld voor nabestaanden?

Kijk hier: Vóór pensioen Overlijden en na pensioen Overlijden Gepensioneerd


*Woont u in het buitenland en komt u of uw partner te overlijden? Dan ontvangen we van uw nabestaanden graag zo snel mogelijk bericht.

Simone de Boer legt uit: wat doet het pensioenfonds voor uw nabestaanden?

'De harde les dat het leven zomaar voorbij kan zijn'

Waarom Janneke Poulus haar pensioen ook goed heeft geregeld voor haar nabestaanden.

Een nieuwe baan! U komt werken bij een werkgever die aangesloten is bij Pensioenfonds Rail & OV. Een goed moment om eens te kijken naar uw pensioen: wat gaat u bij ons opbouwen en waar kunt u op uitkomen? En heeft u een gezin? Wat is daarvoor geregeld en is het genoeg, of zou u toch nog iets extra’s willen doen. Dat kan bij Rail & OV (zie kader).


Heeft u al ergens anders pensioen opgebouwd? Dan kunt u ons vragen dat pensioen naar ons te laten overdragen. We noemen dit waardeoverdracht. Veel mensen vinden het handig om al hun pensioen op één adres te hebben. En vanzelfsprekend zorgen wij er goed voor! Meer daarover leest u hier [doorverwijzing naar betreffende pagina website]. En lees hier hoe Pietrik Man van ProRail nadacht over het meenemen van oude pensioen.

Tip van Simone: We organiseren regelmatig online themabijeenkomsten speciaal voor nieuwe deelnemers. Geef in Mijn Rail & OV aan dat wij u per mail mogen benaderen en we nodigen u hier graag voor uit.

Een nieuwe werkgever

Arbeidsongeschikt

Blijft de koopkracht van uw pensioen op peil?

Een nieuwe pensioenregeling

Met pensioen

Overlijden