Een nieuwe pensioenregeling

Nederland krijgt de komende jaren nieuwe pensioenregelingen. Dat is een gevolg van het pensioenakkoord. De sociale partners in onze sector streven ernaar om de nieuwe regeling al in 2025 in te laten gaan. Veel van het goede van de huidige regeling blijft behouden, maar er zullen ook dingen veranderen. Het belangrijkste: uw pensioen gaat meer meebewegen met de economie. De nieuwe regeling gaat uw pensioen dus beïnvloeden. Wilt u goed op de hoogte blijven van de ontwikkelingen. Laat dan uw e-mailadres achter in Mijn Rail & OV.

Een nieuwe baan! U komt werken bij een werkgever die aangesloten is bij Pensioenfonds Rail & OV. Een goed moment om eens te kijken naar uw pensioen: wat gaat u bij ons opbouwen en waar kunt u op uitkomen? En heeft u een gezin? Wat is daarvoor geregeld en is het genoeg, of zou u toch nog iets extra’s willen doen. Dat kan bij Rail & OV (zie kader).


Heeft u al ergens anders pensioen opgebouwd? Dan kunt u ons vragen dat pensioen naar ons te laten overdragen. We noemen dit waardeoverdracht. Veel mensen vinden het handig om al hun pensioen op één adres te hebben. En vanzelfsprekend zorgen wij er goed voor! Meer daarover leest u hier [doorverwijzing naar betreffende pagina website]. En lees hier hoe Pietrik Man van ProRail nadacht over het meenemen van oude pensioen.

Tip van Simone: We organiseren regelmatig online themabijeenkomsten speciaal voor nieuwe deelnemers. Geef in Mijn Rail & OV aan dat wij u per mail mogen benaderen en we nodigen u hier graag voor uit.

Een nieuwe werkgever

Arbeidsongeschikt

Blijft de koopkracht van uw pensioen op peil?

Een nieuwe pensioenregeling

Met pensioen

Overlijden