Trouwen en samenwonen

Een prachtige gebeurtenis in uw leven. En ook een moment waarop u even naar uw pensioen moet kijken. Als u trouwt is er direct een partnerpensioen geregeld. Woont u ongehuwd samen? Dan moet u in actie komen: u moet uw partner bij ons aanmelden. Anders kunnen wij na uw overlijden geen partnerpensioen uitkeren. Heeft u uw partner nog niet aangemeld? Doe dat dan alsnog. Op onze website leest u hoe dat werkt en wat de voorwaarden zijn. U heeft bijvoorbeeld een samenlevingscontract nodig.


Het partnerpensioen is een heel belangrijke voorziening. Door de manier waarop het wordt berekend, gaat het vaak direct al om een aanzienlijk bedrag. Bovendien is er direct een Anw-hiaataanvulling geregeld. Die is belangrijk als uw partner bij uw overlijden nog geen AOW krijgt. En ook dat kan om een flink bedrag gaan. Kijk in Mijn Rail & OV wat er voor uw partner is geregeld. Is het niet genoeg? Overweeg dan of u wat extra’s wilt doen, bijvoorbeeld in de vorm van een levens-of overlijdensrisicoverzekering. Dat kan niet bij ons, maar wel bij een verzekeraar. Informeer bij een financieel adviseur.

Kinderen
Heeft u kinderen? Dan is er voor hen bij Rail & OV een wezenpensioen geregeld. Ook daarmee zorgen we voor extra inkomenszekerheid voor uw gezin.

Een nieuwe baan! U komt werken bij een werkgever die aangesloten is bij Pensioenfonds Rail & OV. Een goed moment om eens te kijken naar uw pensioen: wat gaat u bij ons opbouwen en waar kunt u op uitkomen? En heeft u een gezin? Wat is daarvoor geregeld en is het genoeg, of zou u toch nog iets extra’s willen doen. Dat kan bij Rail & OV (zie kader).


Heeft u al ergens anders pensioen opgebouwd? Dan kunt u ons vragen dat pensioen naar ons te laten overdragen. We noemen dit waardeoverdracht. Veel mensen vinden het handig om al hun pensioen op één adres te hebben. En vanzelfsprekend zorgen wij er goed voor! Meer daarover leest u hier [doorverwijzing naar betreffende pagina website]. En lees hier hoe Pietrik Man van ProRail nadacht over het meenemen van oude pensioen.

Tip van Simone: We organiseren regelmatig online themabijeenkomsten speciaal voor nieuwe deelnemers. Geef in Mijn Rail & OV aan dat wij u per mail mogen benaderen en we nodigen u hier graag voor uit.

Een nieuwe werkgever

Arbeidsongeschikt

Blijft de koopkracht van uw pensioen op peil?

Een nieuwe pensioenregeling

Met pensioen

Overlijden